Bartis Attila Romlás című darabját októberben mutatják be a Vígszínházban

Bartis Attila Romlás című darabját Szikora János rendezésében 2009. október 30-án, pénteken 19.00-kor mutatják be a Vígszínház Házi Színpadán.

A darab egy pályája csúcsán álló, kiváló fotóművészről szól, aki megtudja, hogy gyógyíthatatlan beteg. A halál közelségének tudata hatalmas és kétségbeesett energiákat ébreszt fel a férfiban, és elemi erejű szenvedélyessége rabul ejti egy fiatal lány szívét. A lány művészetének és élete utolsó szakaszának múzsája lesz. Kettejük szélsőséges érzelmekkel és konfliktusokkal terhes kapcsolatát nemcsak a halál közelsége teszi tragikussá, hanem egy harmadik szereplő, a feleség jelenléte is.
Az élet és a színház két örök témája a szerelem és a halál, és e kettő abszurd módon egyszerre ijesztő valóság és enyhülést hozó megváltás Bartis Attila hősei számára. A sűrű, fojtogató levegőjű történetből szuggesztív erő és izzó szenvedély sugárzik.
A szereplők: FARKAS ANDRÁS - fotográfus: HEGEDŰS D. GÉZA; FARKAS ÉVA - a felesége: HEGYI BARBARA; LÁZÁR ÁGNES - modell: BATA ÉVA; KARCSI - egy hozzátartozó: LÁZÁR BALÁZS; LAJOS - még egy hozzátartozó: NÉMETH LÁSZLÓ.
Díszlet: SZIKORA JÁNOS. Jelmez: TRESZ ZSUZSA. Dramaturg: MORCSÁNYI GÉZA. Ügyelő: HÉJJ JÁNOS. Súgó: GÁL TÜNDE. A rendező munkatársa: MOLNÁR KATA.
Rendező: SZIKORA JÁNOS.

Az előadást 16 éven felüli nézőknek ajánlják!

A fotó az olvasópróbán készült, Szilágyi Lóránd munkája.